Μεταξύ μας

Αγαπημένα πιάτα

Δοκιμάστε ως ορεκτικό ή σαλάτα την αυθεντική συνταγή Ντάκου με παραδοσιακό κριθαροκούλουρο, γευστική ντομάτα και γνήσια Ναξιώτικη ξυνομυζήθρα μαζί με λίγη ντόπια κάππαρη, ένα δροσιστικό πιάτο που μπορεί να συνδυαστεί είτε με κρεατικά είτε με θαλασσινά.

Μην αμελήσετε να γευτείτε ένα από τα πιο φημισμένα πιάτα του νησιού, το “must” της Ναξιώτικης γαστρονομίας, με ντόπιο κοκκινιστό μοσχαράκι, μελιτζάνες, φέτα και γραβιέρα Νάξου, μια τοπική συνταγή, ιδανική επιλογή για καλοφαγάδες.

Ένας υπέροχος ψαρομεζές για να πιείτε το ούζο σας το καλοκαίρι, μια παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή με σκουμπρί ανοιγμένο στη μέση, που αφού έχει μείνει για ώρες στον ήλιο, ψήνεται για λίγο στα κάρβουνα και σερβίρεται με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ένας υπέροχος ψαρομεζές για να πιείτε το ούζο σας το καλοκαίρι, μια παραδοσιακή Κυκλαδίτικη συνταγή με σκουμπρί ανοιγμένο στη μέση, που αφού έχει μείνει για ώρες στον ήλιο, ψήνεται για λίγο στα κάρβουνα και σερβίρεται με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Επιλέξτε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα θαλασσινών, μια special έκδοση ψητού καλαμαριού, που αφού τοποθετηθεί γέμιση από φέτα, ντομάτα και πιπεριά, μαγειρεύεται στο φούρνο και  σάς πλημμυρίζει από γεύσεις κι αρώματα, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων.

Επιλέξτε ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα θαλασσινών, μια special έκδοση ψητού καλαμαριού, που αφού τοποθετηθεί γέμιση από φέτα, ντομάτα και πιπεριά, μαγειρεύεται στο φούρνο και  σάς πλημμυρίζει από γεύσεις κι αρώματα, ικανοποιώντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων.

Ο απόλυτος ‘πρωταγωνιστής’ της Ναξιώτικης κτηνοτροφίας, το περίφημο και πεντανόστιμο κατσικάκι Νάξου, σιγομαγειρεμένο για ώρες στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας, συνοδευόμενο με τηγανιτές ντόπιες πατάτες, αποτελεί ίσως το πιο λατρευτό παραδοσιακό πιάτο, που κανείς δεν πρέπει να παραλείψει να δοκιμάσει.

Ένα κλασικό ελληνικό πιάτο ορεκτικών, παραδοσιακά επιλέγεται για να συνοδεύσει το κυρίως φαγητό αλλά και ως μεζές, έχει ως βάση ίσως το πιο γνωστό ντόπιο τυρί, την περίφημη γραβιέρα Νάξου, ένα πλούσιο σε γεύση κίτρινο τυρί, που θα σας ενθουσιάσει, δοκιμάζοντάς το.